Obligatorisk Selvvalgt Opgave OSO

På HUC, skal du skrive en obligatorisk selvvalgt opgave, også kaldet OSO-opgaven. Opgaven er en projektopgave hvori du skal beskrive din fremtidige karriere.

Opgaven er et led i, at du bliver afklaret med hvad du skal efter 10. Klasse.

Selve opgaven består i en skriftelig del, hvor du beskriver hvordan dit uddannelsesforløb måske kommer til at være. Dernæst er der en praktisk del, heri laver du et produkt der svarer til dit uddannelsesvalg.

Da der er mange valg, er der også mange muligheder for at fordybe sig i et spændende produkt. Vi har f.eks. haft produkter som kager (Konditor), digte (Forfatter) og i tagkonstruktion (Tømrer).

I løbet af OSO-ugen, arbejdes der projektorienteret. Man har vejledning hos sin lærer og arbejder ellers selvstændigt med sit projekt.

I slutningen af OSO ugen fremlægger eleverne for hinanden og det er som regel festligt og spændende.